Hoe zorg je voor voldoende geschikt beeldmateriaal? Door te plannen!

Hoe zorg je voor voldoende geschikt beeldmateriaal? Door te plannen!

Je herkent het vast wel. Je wilt een bericht plaatsen op je website. De tekst is al geschreven, nu alleen de foto nog. Maar waar vind je zo gauw een geschikte afbeelding? Je hebt alleen maar verouderd beeldmateriaal. Snel nog even een fotograaf inschakelen? Maar ja, het is vandaag wel erg druilerig weer.  Help…!

 
Het is misschien een schrale troost, maar je bent niet de enige. Ik word best vaak gebeld met de vraag of ik nog even snel een paar foto’s kan schieten voor een advertentie die morgen geplaatst moet worden of voor een website die binnenkort live gaat. En natuurlijk doe ik graag mijn uiterste best voor je, maar soms lukt het gewoon echt niet. Als je mooiweerfoto’s nodig hebt en de regen valt met bakken uit de hemel bijvoorbeeld. En ja, ook in míjn dag zitten maar 24 uur ;-).


Plannen is het toverwoord

Heb je vaak actueel beeldmateriaal nodig voor je bedrijf? Dan is het slim om daar aan het begin van ieder jaar even bij stil te staan. Bedenk wat voor foto’s je denkt nodig te hebben en wanneer. En regel alvast voor een aantal dagen een fotograaf. Als het weer dan een keer roet in het eten gooit, heb je altijd nog een paar alternatieve data achter de hand.


Regeren is vooruitzien!

Ook als je regelmatig foto’s van medewerkers nodig hebt, is plannen verstandig. Laat bijvoorbeeld een of twee keer per jaar een fotograaf bij jou op locatie komen voor een uitgebreide sessie. Medewerkers die in de tussentijd nieuw binnenkomen, kun je dan altijd nog afzonderlijk in de studio laten fotograferen.


Altijd actueel

Als je je fotografie opdrachten goed plant, voorkom je dat je te laat bent en weet je zeker dat je altijd actueel beeld voorhanden hebt.